Τα μάτια, τα βλέφαρα, οι βλεφαρίδες και τα φρύδια ήταν πάντα ένα ουσιαστικό μέρος της ομορφιάς του προσώπου. Έχουν τονιστεί και τροποποιηθεί με αμέτρητους τρόπους για να ενισχύσουν την ομορφιά του προσώπου σε πολλούς πολιτισμούς. Οι Αιγύπτιοι και οι Ινδοί έχουν χρησιμοποιήσει υλικά όπως το kohl για να ενισχύσουν τις βλεφαρίδες και τα φρύδια για αιώνες.

Η έμφαση των ματιών εκδηλώνεται στον σύγχρονο κόσμο μέσω της συχνής χρήσης extension βλεφαρίδων, μάσκαρας, eyeliner και σκιάς ματιών.

Οι μακριές βλεφαρίδες είναι πολύτιμες στους περισσότερους πολιτισμούς.

ΟΙ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ

Στους ανθρώπους υπάρχουν 75-80 βλεφαρίδες στο κάτω βλέφαρο και 90-160 βλεφαρίδες στο άνω βλέφαρο. Το μήκος των βλεφαρίδων ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Μετά την αφαίρεση των βλεφαρίδων, χρειάζονται περίπου 8 εβδομάδες για να αναπτυχθούν πλήρως ξανά, καθιστώντας την υγιεινή των βλεφάρων/βλεφαρίδων απαραίτητη προϋπόθεση για την ταχεία και ομαλή επαναφορά τους.

Η υγιεινή των βλεφάρων/βλεφαρίδων είναι ο ιδανικός τρόπος διατήρησης της υγείας & ομορφιάς των βλεφάρων/βλεφαρίδων/οφθαλμών (οφθαλμική επιφάνεια) καθώς αποτρέπει τον υπερπληθυσμό παρασίτων Demodex/βακτηρίων, την εμφάνιση φλεγμονής και αλλεργικών συμπτωμάτων τα οποία θα θολώσουν την όραση και θα μειώσουν την ποιότητα ζωής.

Τα extension βλεφαρίδων έχουν γίνει μια μοντέρνα αισθητική επέμβαση στα βλέφαρα των γυναικών όλων των ηλικιών. Όμως τόσο κατά την τοποθέτηση τους, όσο και κατά την αφαίρεση τους, μπορεί να ερεθιστούν τα βλέφαρα, να φράξουν οι θύλακες των τριχών οι οποίοι βρίσκονται ακριβώς μπροστά από τους μεϊβομιανούς αδένες, να υπάρξει τριχόπτωση των φυσικών βλεφαρίδων και να υπάρχουν ερεθισμοί, φαγούρα, κόκκινα μάτια, δακρύρροια, αίσθηση ξένου σώματος, φωτο-ευαισθησία και θολή όραση.  

 

Τα βλέφαρα και οι βλεφαρίδες λόγω της ελλιπής υγιεινής τους αλλά και των σημερινών συνθηκών ζωής, έχουν την τάση να συγκεντρώνουν περισσότερα βακτήρια και παράσιτα Demodex, με αποτέλεσμα την χρόνια φλεγμονή και εμφάνιση ερεθισμών και προβληματικών-αδύναμων βλεφαρίδων. Ήδη τα ποσοστά εμφάνισης αλλεργιών στα μάτια, βλεφαρίτιδας/ξηροφθαλμίας, χαλάζιου, μαδάρωσης, είναι ιδιαίτερα υψηλά όπως καταδεικνύουν πλήθος κλινικών μελετών από όλο το κόσμο.

Τα μάτια καταπονούνται καθημερινά από το περιβάλλον, την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, το μακιγιάζ, τα extension βλεφαρίδων, τους φακούς επαφής, ορισμένες φαρμακευτικές θεραπείες (αντιγλαυκωματικά κολλύρια, αντιισταμινικά, ρετινοειδής θεραπεία ακμής, αντισυλληπτικά, αντικαταθλιπτικά, αναλγητικά) ενώ παράλληλα συχνά σε αρκετές δερματοπάθειες του προσώπου (ατοπική & σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, ροδόχρους ακμή) συνυπάρχει φλεγμονώδης συμμετοχή από τα μάτια.

Επειδή τα extension βλεφαρίδων όπως και οι φακοί επαφής αποτελούν ένα ξένο αντικείμενο στο ανθρώπινο μάτι, το οποίο μπορεί με την χρόνια χρήση του να επιφέρει αρνητικές αλλαγές στην φυσιολογία των βλεφάρων/βλεφαρίδων, οφθαλμική επιφάνεια και την ποιότητα διάθλασης του δακρυϊκού φιλμ, οφείλουμε να συμβάλουμε στην ελαχιστοποίηση αυτών των ανεπιθύμητων επιδράσεων με την καθημερινή υγιεινή των βλεφάρων/βλεφαρίδων.

Η υγιεινή των βλεφάρων/βλεφαρίδων περιλαμβάνει:

  • θερμική θεραπεία με το Ophthalmogen EYE10
  • καθαρισμό με ειδικό αφρό/μαντηλάκια βλεφάρων όπως Naviblef και Ophthalmogen
  • καθαρισμό των βλεφάρων, βλεφαρίδων και όλου του προσώπου με ειδικό θεραπευτικό καθαριστικό Ophthalmogen ευρείας κάλυψης σε περίπτωση συνύπαρξης δερματοπάθειας όπως δερματίτιδα, ροδόχρους ακμή
  • μασάζ στα βλέφαρα με το ευεργετικό Ophthalmogen Gel
  • ψεκασμό των αδύναμων-προβληματικών βλεφαρίδων με το Ophthalmogen Spray ιδίως στις γυναίκες που κάνουν συχνή χρήση μακιγιάζ-extension βλεφαρίδων, φακών επαφής, ηλεκτρονικών συσκευών
  • εκκένωση των μεϊβομιανών αδένων των βλεφάρων με την χρήση των Ophthalmogen MeiboEvacuators (MeiboEvacuators)

Η ξεκούραση και αναζωογόνηση των ματιών πριν την τοποθέτηση των νέων extension βλεφαρίδων στα βλέφαρα, είναι απαραίτητη για τουλάχιστον ένα διάστημα 10-20 ημερών. Η αναζωογόνηση αυτή πραγματοποιείται με την χρήση των αυτό-θερμαινόμενων μασκών μιας χρήσης Ophthalmogen EYE10 (αυτοθερμαινόμενες κομπρέσες ματιών) το βράδυ πριν τον ύπνο.

Το μασάζ με το Ophthalmogen Gel, 2-3 φορές την ημέρα πριν την τοποθέτηση των νέων eyelash extension θα συμβάλει στην μείωση των ερεθισμών, τον έλεγχο της φλεγμονής στα βλέφαρα και θα προετοιμάσει τόσο τα βλέφαρα όσο και τις βλεφαρίδες να δεχτούν τα νέα eyelash extension.

Ο ψεκασμός των βλεφάρων/βλεφαρίδων με το Ophthalmogen Spray είναι ο εύκολος τρόπος διατήρησης της υγείας & ομορφιάς των βλεφάρων/βλεφαρίδων/οφθαλμικής επιφάνειας κατά το διάστημα χρήσης των eyelash extension.

Ένας ψεκασμός σε κάθε βλέφαρο 1-2 φορές την ημέρα είναι αρκετός για να αποτρέψει τον υπερπληθυσμό βακτηρίων-παρασίτων Demodex και την εμφάνιση χρόνιας φλεγμονής, αλλεργικών συμπτωμάτων και δυσανεξίας στο μακιγιάζ-extension βλεφαρίδων.

Η εκκένωση των μεϊβομιανών αδένων με τους Ophthalmogen MeiboEvacuators (Meibo-Evacuators) είναι μια πρακτική για την δραστική αποσυμφόρηση των βλεφάρων και καταπολέμηση των χρόνιων συμπτωμάτων βλεφαρίτιδας/ ξηροφθαλμίας. Οι έντονοι επαναλαμβανόμενοι ερεθισμοί και αλλεργίες στα βλέφαρα και την οφθαλμική επιφάνεια, υποδεικνύουν την ανάγκη της Ophthalmogen εκκένωσης των μεϊβομιανών αδένων στα βλέφαρα, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δυο φορές μέσα σε ένα έτος, για την αποτροπή της επιδείνωσης της κατάστασης, την επαναφορά της λειτουργικότητας των μεϊβομιανών αδένων των βλεφάρων και την αισθητή βελτίωση της υγείας και εμφάνισης των ματιών

Όλες οι προαναφερθείσες πρακτικές ανήκουν στο κεφάλαιο της υγιεινής των βλεφάρων/βλεφαρίδων, είναι αποδεδειγμένα ευεργετικές στην διεθνή οφθαλμολογία και οφείλουν να ενταχθούν στην ζωή όλων όσων θέλουν να διατηρήσουν την υγεία και ομορφιά των ματιών τους σε υψηλά επίπεδα.

Όταν η υγιεινή των βλεφάρων είναι απούσα στις χρήστριες eyelash extension, μπορεί να έχει ως επίπτωση την αίσθηση των κουρασμένων ματιών, τα κόκκινα μάτια, την θολή όραση και να εξελιχθεί σε πιο έντονους οφθαλμικούς ερεθισμούς & ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα την ανάγκη πλήρους διαγνωστικού ελέγχου από οφθαλμίατρο και την χρήση φαρμακευτικών κολλυρίων και ειδικών τεχνητών δακρύων ανάλογα την περίπτωση.

Είναι γνωστό ότι οι χρήστριες eyelash extensions συχνά παραπονιούνται για παρενέργειες στα βλέφαρα, τις βλεφαρίδες και τους οφθαλμούς όπως φαγούρα, κόκκινα ερεθισμένα βλέφαρα (έκζεμα), προβληματικές βλεφαρίδες, κόκκινα μάτια, δακρύρροια (μάτια που δακρύζουν), αίσθηση ξένου σώματος/ άμμου στα μάτια, ευαισθησία στο φως, θολή όραση.

Ταυτόχρονα εσωτερικά στα βλέφαρα και ακριβώς πίσω από τις βλεφαρίδες βρίσκονται οι μεϊβομιανοί αδένες οι οποίοι μπορεί να φράξουν και να εμφανιστεί δυσλειτουργία από την συχνή χρήση eyelash extension, την ελλιπή υγιεινή και την απουσία διαλείμματος ξεκούρασης.         

Για αυτό το λόγο κρίνεται απαραίτητη η υγιεινή των βλεφάρων/βλεφαρίδων με την σειρά προϊόντων OPHTHALMOGEN, προϊόντα τα οποία μπορούν να καταπολεμήσουν τον υπερπληθυσμό βακτηρίων, παράσιτων Demodex, να αποσυμφορήσουν τα βλέφαρα, να ενδυναμώσουν τις βλεφαρίδες και να βελτιώσουν την συνολική υγεία και εμφάνιση των ματιών.

Η σειρά προϊόντων OPHTHALMOGEN για χρήση στα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες προσφέρει ουσιαστική πρόληψη και θεραπεία των αλλεργικών συμπτωμάτων που μπορεί να προκύψουν από την χρήση των extension βλεφαρίδων, εξασφαλίζοντας την υγεία και την ομορφιά των βλεφάρων, βλεφαρίδων, ματιών.        

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *