ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ? ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΞΕΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ?

Η επέμβαση καταρράκτη είναι μια διαδεδομένη και απόλυτα ασφαλής επέμβαση στα μάτια για την αποκατάσταση της μειωμένης όρασης η οποία μπορεί να επέλθει σε κάποιους ανθρώπους με την πάροδο των ετών. Χαρακτηρίζεται από την θόλωση του φυσικού κρυσταλλικού φακού εσωτερικά του οφθαλμού η οποία μπορεί να δυσχεράνει την ποιότητα της όρασης, με αποτέλεσμα την ανάγκη αντικατάστασης του με έναν τεχνητό ενδοφακό.

Η δακρύρροια & η αίσθηση ξένου σώματος μετά την επέμβαση καταρράκτη είναι ένα από τα πιο συχνά και ιδιαίτερα ενοχλητικά συμπτώματα μετά την επέμβαση καταρράκτη στα μάτια, τα οποία μπορούν να αποτραπούν με το Ophthalmogen προ/μετεγχειρητικό πρωτόκολλο υγιεινής των βλεφάρων/βλεφαρίδων.

Οι ασθενείς που θα υποβληθούν στην επέμβαση καταρράκτη κατά μέσο όρο είναι άνω των 55 ετών, μια ηλικία η οποία πλήττεται από την εμφάνιση διαγνωσμένων & αδιάγνωστων συμπτωμάτων βλεφαρίτιδας/ ξηροφθαλμίας όπως:

  • Ερεθισμένα βλέφαρα
  • Προβληματικές βλεφαρίδες
  • Τριχόπτωση βλεφαρίδων
  • Καύσο-φαγούρα στα βλέφαρα που σε κάνει να θες να τρίψεις τα μάτια σου
  • Κόκκινα μάτια
  • Αίσθηση ξένου σώματος-άμμου στα μάτια
  • Μάτια που δακρύζουν χωρίς προφανή λόγο
  • Ευαισθησία στο φως
  • Θολή όραση (θέαση φωτοστέφανων ιδίως το βράδυ)

Η ύπαρξη βλεφαρίτιδας/ ξηροφθαλμίας στα βλέφαρα και τους οφθαλμούς επηρεάζει στατιστικά σημαντικά τα χειρουργικά αποτελέσματα, δηλαδή την μετεγχειρητική ποιότητα της όρασης και την μετέπειτα ποιότητα ζωής.

62.9% των χειρουργικών ασθενών έχουν < 5’’ TBUT

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το 62.9% των χειρουργικών ασθενών έχουν διάσπαση του δακρυϊκού φιλμ (TBUT-Tear Break Up Time) σε λιγότερο από 5’’ δευτερόλεπτα. Αυτό το επιστημονικό δεδομένο από μόνο του σε συνδυασμό με την κατάσταση των βλεφάρων, δικαιολογεί γιατί η πλειονότητα των μετεγχειρητικών ασθενών υποφέρουν από τα ενοχλητικά συμπτώματα βλεφαρίτιδας/ ξηροφθαλμίας, συμπτώματα τα οποία διογκώνονται 30 μέρες μετά το πέρας της επέμβασης. (συνήθως όταν γίνεται η διακοπή του κολλυρίου κορτιζόνης-αντιβίωσης)

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ.

Είναι γνωστό στην οφθαλμολογική κοινότητα ότι ένα μάτι το οποίο πάσχει από βλεφαρίτιδα/ ξηροφθαλμία πριν από την επέμβαση καταρράκτη, μετά την επέμβαση θα υποφέρει σε πολλαπλάσιο βαθμό. Ο βαθμός δυσφορίας εξαρτάται από τη μια εάν θα αντιμετωπιστεί διεξοδικά η βλεφαρίτιδα/ ξηροφθαλμία πριν την επέμβαση και από την άλλη εάν θα ακολουθηθεί ευλαβικά το μετεγχειρητικό πρωτόκολλο.

Είναι γνωστή η μειωμένη ποιότητα ζωής των ασθενών και η στενή σχέση της με την κατάσταση υγείας των βλεφάρων και των βλεφαρίδων, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια της επέμβασης καταρράκτη, την μετεγχειρητική ποιότητα της όρασης και την ικανοποίηση του ασθενή όσον αφορά την μετέπειτα ποιότητα ζωής.

Γλυκερία Τσιτσώνη – Marguerite Mc Donald MD  ΩΡΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Health TV Show Interview .
“Εάν δεν θεραπευτεί προ-εγχειρητικά η πάθηση της οφθαλμικής επιφάνειας δηλαδή της βλεφαρίτιδας/ξηροφθαλμίας, είναι πολύ πιθανό οι λήψεις των μετρήσεων των βαθμών του ενδοφακού που θα τοποθετηθεί μέσα στο μάτι του ασθενή, να είναι λανθασμένες, με αποτέλεσμα την οπτική δυσφορία και δυσαρέσκεια του ασθενή μετά την επέμβαση.”

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΒΛΕΦΑΡΙΤΙΔΑΣ/ ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑΣ.

 

Όσον αφορά τα ποσοστά που αφορούν το παράσιτο Demodex στις ηλικίες που θα χρειαστεί να κάνουν επέμβαση καταρράκτη είναι δραματικά. Τα επιδημιολογικά στατιστικά καταδεικνύουν ότι το 84% του γενικού πληθυσμού στην ηλικία των 60 ετών πάσχει από Demodex. Ενώ οι μελέτες δείχνουν ότι το 100% των ανθρώπων που διανύουν την 7η δεκαετία ζωής πάσχει από Demodex στα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες. Τα εντυπωσιακά υψηλά́ ποσοστά́ εμφάνισης τόσο του παράσιτου Demodex όσο και των οφθαλμικών ενοχλήσεων, καθιστούν επιτακτική και άκρως αναγκαία την ένταξη της υγιεινής των βλεφάρων τουλάχιστον 1 μήνα πριν από τις οφθαλμικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα.

84% άνω των 60 ετών πάσχουν από υπερπληθυσμό του παράσιτου Demodex στα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες

100% άνω των 70 ετών πάσχουν από υπερπληθυσμό Demodex στα βλέφαρα/βλεφαρίδες

Τα ακάρεα Demodex προκαλούν χρόνια φλεγμονή στα βλέφαρα, δυσλειτουργία των μεϊβομιανών αδένων, ξηροφθαλμία και μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα και την ικανοποίηση του ασθενή.

87% της ξηροφθαλμίας/βλεφαρίτιδας οφείλεται στους μπλοκαρισμένους δυσλειτουργικούς μεϊβομιανούς αδένες των βλεφάρων  

ΑΜΕΣΕΣ ΟΙ ΧΡΟΝΙΕΣ  ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.

Η διεθνούς φήμης Αμερικανίδα χειρουργός οφθαλμίατρος Marguerite Mc Donald έχει προ πολλού επισημάνει τους κινδύνους που ενέχει η επέμβαση καταρράκτη στα μάτια των ασθενών με διαγνωσμένη ή αδιάγνωστη βλεφαρίτιδα & ξηροφθαλμία και τις άμεσες μετεγχειρητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης

Marguerite Mc Donald MD interview στην Ώρα Μεταμόρφωσης

Επειδή είναι πια πασιφανές ότι η πλειονότητα των ασθενών που θα κάνουν την επέμβαση καταρράκτη έχουν πολύ υψηλές πιθανότητες να ταλαιπωρούνται από χρόνια μετεγχειρητικά συμπτώματα βλεφαρίτιδας/ ξηροφθαλμίας όπως ερεθισμένα βλέφαρα, τσίμπλες, δακρύρροια (μάτια που δακρύζουν δίχως λόγο), αίσθηση ξένου σώματος/άμμου, φαγούρα, κόκκινα μάτια και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και θολή όραση με δυσκολία προσαρμογής το βράδυ, είναι σώφρον να ακολουθείται από όλους η υγιεινή των βλεφάρων/βλεφαρίδων που συστήνει η οφθαλμολογική κοινότητα.

Ένας ασθενής θετικός με Demodex βλεφαρίτιδα/ξηροφθαλμίας με κυλινδρική πιτυρίδα στα βλέφαρα πριν και 4 εβδομάδες μετά με αισθητή βελτίωση των συμπτωμάτων λόγω συνδυαστικής Ophthalmogen θεραπευτικής υγιεινής των βλεφάρων/βλεφαρίδων.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΒΛΕΦΑΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΥ ΑΣΘΕΝΗ.

Η ευλαβική τήρηση του πρωτοκόλλου προ-εγχειρητικής προετοιμασίας τουλάχιστον 1 μήνα πριν την επέμβαση και της 6μηνης μετεγχειρητικής αποκατάστασης είναι σήμερα οι βασικοί θεραπευτικοί πυλώνες της νέας οφθαλμολογίας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Τα οφέλη θα είναι ένα απόλυτα επιτυχημένο χωρίς συμβιβασμούς χειρουργείο, ένας απόλυτα ευχαριστημένος ασθενής που θα έχει υψηλή ευκρίνεια όρασης και μια ποιότητα ζωής υψηλού επιπέδου.

Οι Ophthalmogen EYE10 αυτό-θερμαινόμενες μάσκες ματιών μιας χρήσης αντιμετωπίζουν δραστικά μια από τις βασικές αιτίες της ξηροφθαλμίας που είναι η δυσλειτουργία των μεϊβομιανών αδένων των βλεφάρων από την οποία πλήττεται το 87% των ασθενών με ξηροφθαλμία.

ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΤΗΣΙΩΣ

ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ

Η προ-εγχειρητική υγιεινή́ των βλεφάρων 1 μήνα πριν την επέμβαση περιλαμβάνει:

  • αποσυμφόρηση των βλεφάρων με αυτοθερμαινόμενες μάσκες μιας χρήσης Ophthalmogen EYE10
  • καθαρισμό με Naviblef
  • μασάζ των βλεφάρων με Ophthalmogen Gel
  • ψεκασμό των καταπονημένων βλεφάρων και προβληματικών βλεφαρίδων με Ophthalmogen Spray (ιδίως στις γυναίκες που κάνουν χρήση μακιγιάζ-extension βλεφαρίδων, φακών επαφής και χρησιμοποιούν καλλυντικές κρέμες στα μάτια τους)
  • ενυδάτωση των οφθαλμών με τελευταίας γενιάς πολυβιταμινούχα τεχνητά δάκρυα Visionlux Plus/ Navitae Plus

*Η αγωγή υγιεινής των βλεφάρων ξεκινάει 1 μήνα πριν την επέμβαση καταράκτη.

Δοσολογία: x 2-3 φορές την ημέρα τουλάχιστον 1 μήνα πριν την επέμβαση   

Το Μασάζ στα βλέφαρα με το Ophthalmogen Gel θα αντιμετωπίσει την χρόνια φλεγμονή των βλεφάρων και το Demodex/βακτήρια.

Ο Ψεκασμός των ερεθισμένων βλεφάρων (έκζεμα) και των προβληματικών βλεφαρίδων με το Ophthalmogen Spray είναι ο εύκολος μετεγχειρητικός τρόπος διατήρησης της ιδανικής υγείας των βλεφάρων/βλεφαρίδων.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ

Η μετεγχειρητική υγιεινή́ των βλεφάρων για τουλάχιστον 6 μήνες μετά την επέμβαση περιλαμβάνει:

  • καθημερινό ψεκασμό των βλεφάρων/βλεφαρίδων με Ophthalmogen Spray
  • καθαρισμό με Naviblef
  • μασάζ των βλεφάρων με Ophthalmogen Gel
  • αποσυμφόρηση των βλεφάρων και σταθεροποίηση του δακρυικού φιλμ με Ophthalmogen EYE10 αυτοθερμαινόμενες μάσκες ματιών μιας χρήσης
  • ενυδάτωση των οφθαλμών με Visionlux Plus/ Navitae Plus για τις πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση και στη συνέχεια ψεκασμό των οφθαλμών με Flora Vision Spray τεχνητά δάκρυα σε μορφή spray

*Η αγωγή υγιεινής των βλεφάρων ξεκινάει 1 εβδομάδα μετά την επέμβαση καταράκτη.

Δοσολογία: x1-2 φορές την ημέρα για 6 μήνες μετά το πέρας της οφθαλμικής επέμβασης για όλους τους μετεγχειρητικούς ασθενείς ανεξαρτήτου ηλικίας

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *