ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΒΛΕΦΑΡΑ ΣΑΣ.

Δεν είναι ασυνήθιστο πολλές φορές να βλέπουμε θολά και να νομίζουμε ότι φταίνε τα γυαλιά μας, ενώ στην ουσία το πρόβλημα βρίσκεται στην κακή διαθλαστική ποιότητα των ίδιων μας των δακρύων (δακρυϊκό φιλμ) λόγω συχνά αδιάγνωστης φλεγμονής στα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες.

Θολή όραση όχι λόγω των γυαλιών αλλά λόγω της ασταθούς δακρυϊκής στοιβάδας-φιλμ των ματιών από χρόνια φλεγμονώδη κατάσταση των βλεφάρων 

Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο μεγάλο μέρος των χρηστών γυαλιών διόρθωσης της μυωπίας-αστιγματισμού παραμένουν δυσαρεστημένοι με την ποιότητα της όρασης τους, παρόλο που μπορεί να έχουν ξοδέψει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την απόκτηση καλύτερής ποιότητας φακών για τα γυαλιά τους.

Η blurry vision είναι μια βασική ένδειξη-σύμπτωμα της δυσλειτουργίας των μεϊβομιανών αδένων των βλεφάρων η οποία οδηγεί στην εμφάνιση συμπτωμάτων βλεφαρίτιδας/ξηροφθαλμίας και θολής όρασης.

Μεϊβομιανοί ή λιπιδικοί αδένες είναι οι εξειδικευμένοι αδένες που εδρεύουν μέσα στα βλέφαρα με κύρια τους δραστηριότητα την παραγωγή του λιπώδους συστατικού των δακρύων μας, το οποίο έχει την ιδιότητα της παρατεταμένης διατήρησης της υγρασίας στην οφθαλμική επιφάνεια και ταυτόχρονα δίνει υψηλή ευκρίνεια στην όραση μας.

86% των ασθενών με ξηροφθαλμία πάσχουν από δυσλειτουργικούς μεϊβομιανούς αδένες λόγω χρόνιας φλεγμονής στα βλέφαρα, συνήθως από υπερπληθυσμό παρασίτων Demodex και βακτηρίων.

Οποιαδήποτε αλλοίωση της ποιότητας του ελαίου παραγωγής των μεΐβομιανών αδένων, μπορεί να οδηγήσει σε ξηροφθαλμία, κόκκινα μάτια και θολή όραση.

Στην περίπτωση που τα οπτικά συμπτώματα-ανωμαλίες της όρασης λόγω βλεφαρίτιδας/ξηροφθαλμίας προϋπάρχουν πριν την λήψη των διαθλαστικών βαθμών για την δημιουργία των κατάλληλων φακών για τα γυαλιά σας, το πιθανότερο είναι ότι οι μετρήσεις θα αποκλίνουν από την πραγματικότητα.

Θολή όραση με διακυμάνσεις κατα τη διάρκεια της μέρας / νύκτας λόγω χρόνιας φλεγμονής των βλεφάρων    ( βλεφαρίτιδα / ξηροφθαλμία )

Το αποτέλεσμα θα είναι να ενταχτείτε στην λίστα των δυσαρεστημένων χρηστών γυαλιών οι οποίοι συνεχίζουν να βλέπουν θολά επειδή δεν τους προτάθηκε η αναγκαία υγιεινή των βλεφάρων για την θεραπεία της βλεφαρίτιδας/ξηροφθαλμίας ώστε η λήψη των σωστών βαθμών να είναι δυνατή.

ΒΕΜΜΟ Εργαστήριο Οπτικής & Όρασης: Η δακρυϊκή στοιβάδα-φιλμ αποτελεί την πρώτη διαθλαστική επιφάνεια του οφθαλμού

Ήδη από το 2017 έχει επισημανθεί από τον πατέρα της LASIK Καθηγητή Οφθαλμολογίας Ιωάννη Παλλήκαρη στο Πανελλήνιο Συνέδριο Οφθαλμολογίας του ΟΜΜΑ Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, ότι η δακρυϊκή στοιβάδα-φίλμ είναι η πρώτη διαθλαστική επιφάνεια του οφθαλμού.

Καθηγητής Οφθαλμολογίας  Χειρουργός Οφθαλμίατρος Ιωάννης Παλλήκαρης

Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε διαθλαστική ανωμαλία της πολύτιμης αυτής δακρυϊκής στοιβάδας-επιφάνειας είναι ικανή να αλλοιώσει και να θολώσει την οπτική μας εικόνα, ακόμα και εάν βλέπουμε μέσα από τους πιο ακριβούς φακούς των γυαλιών μας. Το αποτέλεσμα πολύ απλά θα είναι μια μειωμένη ποιότητα όρασης που θα νομίζουμε ότι είναι αποτέλεσμα των φακών των γυαλιών μας, όταν στην πραγματικότητα θα προέρχεται από την ύπαρξη χρόνιας φλεγμονής στα βλέφαρα λόγω κακής υγιεινής. 

ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΒΛΕΦΑΡΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΥΩΠΕΣ-ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΚΟΥΣ

Για αυτό το λόγο η υγιεινή των βλεφάρων/βλεφαρίδων συστήνεται σε όλους όσους πρόκειται να αποκτήσουν ή ήδη χρησιμοποιούν γυαλιά. Με την υγιεινή των βλεφάρων θα επιτύχουμε όχι μόνο την βελτίωση της οπτικής ευκρίνειας αλλά και την λήψη των σωστών βαθμών όταν έρθει η ώρα να αλλάξουμε τα γυαλιά μας.

Η χρήση της αυτοθερμαινόμενης μάσκας Ophthalmogen EYE10 συμβάλει στη στατιστικά σημαντική βελτίωση της ευκρίνειας των εικόνων που βλέπουμε, καθώς βγάζει τους μεϊβομιανούς αδένες των βλεφάρων από την κατάσταση δυσλειτουργίας στην οποία έχουν επέλθει με τα χρόνια, τους ξεμπλοκάρει-αναζωογονεί, τους οδηγεί σε βελτίωση της λειτουργικότητας και αύξηση της παραγωγικότητας τους.  

Για να επιταχυνθεί το επιθυμητό θεραπευτικό αποτέλεσμα, ο οφθαλμίατρος σας θα σας συστήσει μετά την χρήση του Ophthalmogen EYE10 να ακολουθήσετε την ευεργετική πρακτική του μασάζ στα βλέφαρα με το Ophthalmogen GEL. Είναι μια πρακτική η οποία θα επιταχύνει την όλη θεραπεία, ηρεμώντας τα βλέφαρα και καταστέλλοντας την φλεγμονή από παράσιτα Demodex και βακτήρια από τα οποία πιθανός να έχει προέλθει.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *