Skip to content

OPHTHALMOGEN ΕΚΚΕΝΩΤΕΣ ΜΕΙΒΟΜΙΑΝΩΝ ΑΔΕΝΩΝ

Η ΕΝΑΡΞΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΒΛΕΦΑΡΙΤΙΔΑΣ & ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑΣ

Τι είναι η Ophthalmogen εκκένωση των μειβομιανών αδένων (MGE)?

Η εκκένωση ή έκφραση των μεϊβομιανών αδένων είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της αγωγής τόσο της διάγνωσης όσο και της θεραπείας της βλεφαρίτιδας και της ξηροφθαλμίας. Η απελευθέρωση των ματιών σας από τα μπλοκαρίσματα των μεϊβομιανών αδένων και από τα συμπτώματα ξηροφθαλμίας γίνεται με την διαδικασία της εκκένωσης του μεϊβομιανού αδένα με τους Ophthalmogen Meibo-Evacuators. Η διάγνωση και θεραπεία της ξηροφθαλμίας κατά το πρώιμο στάδιο της είναι απαραίτητη και μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή της χρονιότητας της πάθησης και προβλημάτων όρασης.
Η Ophthalmogen εκκένωση είναι ταυτόχρονα μια διαδικασία διάγνωσης αλλά και θεραπείας της οπίσθιας βλεφαρίτιδας και των μεϊβομιανών αδένων, μια από τις αιτίες της ξηροφθαλμίας. Εάν τα δάκρυα σας εξατμίζονται πολύ γρήγορα, αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι τα μάτια σας θα στεγνώνουν και θα είναι ερεθισμένα. Το φυσιολογικά υγιές έλαιο που παράγεται από τους μεϊβομιανούς αδένες των βλεφάρων σας θα πρέπει να έχει τη σύσταση του ελαιόλαδου.
Όταν υπάρχει κάποιο είδος δυσλειτουργίας στους συγκεκριμένους αδένες, το έλαιο αυτό μπορεί να είναι παχύτερο από το συνηθισμένο και μερικές φορές ακόμη και σαν πηχτή πάστα. Αυτή είναι ξεκάθαρα η στιγμή που ο οφθαλμίατρος σας θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους Ophthalmogen MeiboEvacuators στα βλέφαρα σας και πραγματοποιήσει την απαραίτητη Ophthalmogen εκκένωση.
Η τακτική εκκένωση των αδένων είναι πολύ σημαντική για τη μακροχρόνια θεραπεία των φραγμένων αδένων και της βλεφαρίτιδας/ξηροφθαλμίας. Τα βλέφαρα πρέπει να θερμανθούν με τις τελευταίας γενιάς αυτό-θερμαινόμενες κομπρέσες Ophthalmogen EYE10 σε μορφή μάσκας, πριν την πραγματοποίηση της εκκένωσης. Αυτό θα συμβάλει στο άνοιγμα των στομίων των αδένων καθιστώντας ευκολότερη την εκκένωση τους.

Τι μπορείτε να κάνετε όταν οι αυτό-θερμαινόμενες κομπρέσες ματιών και το μασάζ στα βλέφαρα δεν είναι αρκετά.

Έχει φτάσει η στιγμή να φύγει ότι εμποδίζει την απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη παραγωγή του υγιούς δακρυϊκού φιλμ. Στην περίπτωση βλεφαρίτιδας και δυσλειτουργίας των μεϊβομιανών αδένων που η θέρμανση των βλεφάρων, ο καθαρισμός και το μασάζ με Ophthalmogen EYE10 & GEL αντίστοιχα δεν αποδειχτούν αρκετά, θα πρέπει να προχωρήσετε στην διαδικασία εκκένωσης των βλεφάρων. Οι έμπειροι οφθαλμίατροι θα πραγματοποιήσουν την εκκένωση με Ophthalmogen Meibo-Evacuators και εάν επιθυμείτε να έρθετε σε επαφή με κάποιον, μπορούμε να σας συστήσουμε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να στείλετε email στο info@ophthalmogen.com

Πως δημιουργείται η οπίσθια βλεφαρίτιδα στα βλέφαρα?

Η ανεπαρκής υγιεινή των βλεφάρων, τα παράσιτα Demodex, τα βακτήρια, η χρήση μακιγιάζ, οι φακοί επαφής, η μόλυνση και ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι οι κύριοι παράγοντες που συμβάλουν στην εκτεταμένη διάδοση της βλεφαρίτιδας σήμερα.
Τα βακτήρια που βρίσκονται στα χείλη των βλεφάρων και μέσα στους αδένες, παράγουν ένζυμα που μπορούν να επιδεινώσουν και να υποκινήσουν την κερατινοποίηση του επιθηλίου στους μεϊβομιανούς αδένες.
Αυτά τα ένζυμα προκαλούν επίσης στα λιπίδια να είναι πιο παχύρευστα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη. Η προσβολή από ακάραια Demodex, η χρήση φακών επαφής, το μακιγιάζ και η αυξημένη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών μπορεί να αυξήσουν τον επιπολασμό της βλεφαρίτιδας και της ξηροφθαλμίας.
Μόλις οι αγωγοί αποφραχθούν, οι ίδιοι οι αδένες μπορεί να ατροφήσουν. Παραδοσιακά η πρόσθια και οπίσθια βλεφαρίτιδα & ξηροφθαλμία αντιμετωπίζεται με αυτό-θερμαινόμενες κομπρέσες Ophthalmogen EYE10, καθαριστικό Naviblef, μασάζ με Ophthalmogen Gel και τεχνητά δάκρυα Visionlux Plus. Ωστόσο, οι πρόσφατες αναφορές από το Διεθνές Εργαστήριο Δυσλειτουργίας των Μεϊβομιανών Αδένων συνιστούν την διαδικασία της εκκένωσης των μεϊβομιανών αδένων από τα πρώτα κιόλας σημεία οπίσθιας βλεφαρίτιδας (MGD).
Αυτό το κρίσιμο βήμα θα βοηθήσει τον οφθαλμίατρο να κατανοήσει την σοβαρότητα της βλεφαρίτιδας και ξηροφθαλμίας του ασθενή και θα λειτουργήσει καθοδηγητικά για την θεραπευτική προσέγγιση. Το έλαιο που παράγουν οι μεϊβομιανοί αδένες αποτελεί την πρόσθια εξωτερική όψη του δακρυϊκού φιλμ και αποτρέπει την εξάτμιση του υδάτινου στρώματος. Εάν το χρώμα του ελαίου είναι θολό είναι σημάδι βλεφαρίτιδας. Εάν η υφή του γίνει σαν οδοντόκρεμα, αυτό είναι ένδειξη προχωρημένης βλεφαρίτιδας.
Οι σοβαρά βουλωμένοι, μη λειτουργικοί ή ατροφικοί μεϊβομιανοί αδένες είναι τα πιο προχωρημένα σημάδια οπίσθιας βλεφαρίτιδας. Σε αυτή την περίπτωση η εκκένωση των αδένων στα βλέφαρα δεν αποκαλύπτει κανένα έλαιο.

Τι είναι οι Ophthalmogen Meibo-Evacuators?

Είναι οι λαβίδες τελευταίας τεχνολογίας που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την εκτέλεση της εκκένωσης των μεϊβομιανών αδένων στα βλέφαρα σας, με τους Ophthalmogen Εκκενωτές ή Ophthalmogen Meibo-Evacuators. (μπορείτε να ξεχωρίσετε τους Ophthalmogen MeiboEvacuators από το Ophthalmogen χάραγμα τους) Είναι μια προηγμένη τεχνική που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ποιότητα της όρασης και της ζωής σας. Πολλοί ασθενείς που υποβάλλονται σε αυτή τη μοναδική διαδικασία μαρτυρούν ότι ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στη ζωή τους και ότι μετανιώνουν που δεν το έκαναν πολύ νωρίτερα στη ζωή τους. Οι οφθαλμίατροι που πραγματοποιούν την Ophthalmogen εκκένωση των μεϊβομιανών αδένων έχουν δυνατότερο αντίκτυπο στις ζωές των ασθενών τους όπως και των οικογενειών τους που μπορούν εύκολα να δουν την διαφορά στην ποιότητα ζωής. Η αυξημένη αποτελεσματικότητα των Ophthalmogen Εκκενωτών των Μεϊβομιανών Αδένων στην βλεφαρίτιδα/ξηροφθαλμία, είναι το πολυδιάστατο αποτέλεσμα της ταυτόχρονης υγιεινής των βλεφάρων η οποία είναι επιτακτική για την δια βίου διατήρηση ενός υψηλότερου βαθμού ποιότητας των δακρύων, της όρασης και της ποιότητας ζωής.

Διαγνωστική και θεραπευτική εκκένωση των μειβομιανών αδένων.

Η διαγνωστική εκκένωση των μεϊβομιανών αδένων πραγματοποιείται πριν από την θεραπευτική εκκένωση για να διαπιστωθεί εάν ο ασθενής έχει οπίσθια βλεφαρίτιδα, MGD και πιο συγκεκριμένα για να καθοριστεί το στάδιο της ξηροφθαλμίας. Ένας νέος οφθαλμίατρος θα χρησιμοποιήσει ένα δάχτυλο ή ένα απλικατέρ με βαμβακερό άκρο πιεσμένο και συγκρατημένο στην πρόσφυση του κάτω βλεφάρου για περίπου πέντε έως δεκαπέντε δευτερόλεπτα. Παρόλα αυτά, σε μια πολυάσχολη οφθαλμολογικά πρακτική, η έκφραση των πλευρικών, κεντρικών και έσω πτυχών και των τεσσάρων βλεφάρων θα είναι χρονοβόρα και αποθαρρυντική.
Η κλινική εμπειρία έχει δείξει ότι τα κεντρικά προς τα κάτω βλέφαρα προς τη μύτη είναι τα πιο σημαντικά για εκκένωση για να πάρετε μια ιδέα της σοβαρότητας της νόσου. Η διαδικασία των Ophthalmogen εκκενώσεων είναι ο τρόπος τον οποίο ο έμπειρος οφθαλμίατρος θα χρησιμοποιήσει, γιατί με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η αποτελεσματικότητα αλλά και η ικανοποίηση του ασθενή. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα από την εφαρμογή της σωστής πίεσης στα βλέφαρα με του οφθαλμικούς εκκενωτές βλεφάρων (Ophthalmogen Meibo-Evacuators), ο οφθαλμίατρος σας θα πρέπει να δει το έλαιο να εκκρίνεται από τους αδένες.
Το έλαιο με καθαρό χρώμα υποδηλώνει υγιής μεϊβομιανούς αδένες.
Το παχύ ή αποχρωματισμένο έλαιο υποδηλώνει φλεγμονή και βλεφαρίτιδα, μεϊβομιανίτιδα και η πιθανότερη θεραπευτική επιλογή είναι η θεραπευτική εκκένωση των βλεφάρων.
Η θεραπευτική εκκένωση των μεϊβομιανών αδένων είναι η πληρέστερη εκκένωση των αδένων και θα συμβάλει στην αύξηση και βελτίωση της ποσότητας και ποιότητας του ελαίου και μείωση των συμπτωμάτων της ξηροφθαλμίας. Τα βήματα για μια σωστή θεραπευτική εκκένωση των μεϊβομιανών αδένων είναι τα ακόλουθα:


1. Απαιτούνται οι εξειδικευμένοι Ophthalmogen Meibo-Evacuators εκκενωτές των μεϊβομιανών αδένων για την αποτελεσματική, πλήρη εκκένωση και βελτιωμένη άνεση και ικανοποίηση του ασθενή.


2. Η εφαρμογή της τελευταίας γενιάς αυτοθερμαινόμενων κομπρεσών Ophthalmogen EYE10 πριν από τις εκκενώσεις χρειάζεται να γίνει τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από τη θεραπευτική εκκένωση. Η ελεγχόμενη Ophthalmogen θερμότητα θα μαλακώσει και θα ρευστοποιήσει το δυσλειτουργικό έλαιο και θα βελτιώσει την ποιότητα της εκκένωσης. Το Ophthalmogen EYE10 είναι το golden standard θεραπείας γιατί παρέχει την απαιτούμενη θερμότητα τη σωστή στιγμή, είναι βολικό και χρησιμοποιείται από τους καλύτερους οφθαλμιάτρους του κόσμου.


3. Ενσταλάξτε Ophthalmogen οφθαλμικό διάλυμα αναισθησίας σε μορφή σταγόνας, γέλης ή spray στα μάτια. Αυτό το βήμα συνήθως δεν χρειάζεται στην γρήγορη διαγνωστική εκκένωση, αλλά μπορεί να καταστεί απαραίτητη εάν πραγματοποιηθεί μια εκτεταμένη θεραπευτική εκκένωση.

Η ξηροφθαλμία είναι συνώνυμη με την δυσλειτουργία των μεϊβομιανών αδένων?

Το λεγόμενο Ophthalmogen Meibomian Gland Evacuation είναι μια εύκολη και εξαιρετικά αποτελεσματική διαδικασία για τη μείωση των συμπτωμάτων της βλεφαρίτιδας και της ξηροφθαλμίας ιδίως όταν είναι έντονα και συχνά τα βλέφαρα και τα μάτια ερεθισμένα και κόκκινα. Με την διαδικασία Ophthalmogen Meibomian Gland Evacuation είναι εφικτή η επαναφορά της λειτουργικότητας των μεϊβομιανών αδένων και η ανύψωση της ποιότητας ζωής. Ένας έμπειρος οφθαλμίατρος θα την εκτελέσει με τους Ophthalmogen Meibo-Evacuators με τον παρακάτω τρόπο.

Πρώτα εκκενώστε τους κατώτερους μειβομιανούς αδένες:

 1. Ξεκινήστε από την ρινική όψη του κάτω βλεφάρου, τραβήξτε το βλέφαρο προς τα κάτω για να αποκαλύψετε τους πόρους των μεϊβομιανών αδένων και τον παλμικό επιπεφυκότα.
 2. Εφαρμόστε τον MeiboEvacuator στον παλαμικό επιπεφυκότα σε ένα σημείο στο μέσον μεταξύ του fornix και των βλεφαρίδων.
 3. Απελευθερώστε το βλέφαρο και ασκήστε πίεση στα εξαρτήματα του κάτω βλεφάρου με έναν δεύτερο Ophthalmogen MeiboEvacuator.
 4. Κουνήστε τον Ophthalmogen MeiboEvacuator από τη βάση των μεϊβομιανών αδένων μέχρι τους πόρους στο περιθώριο των βλεφάρων.
 5. Τραβήξτε το κάτω βλέφαρο προς τα κάτω και μετακινήστε τον Ophthalmogen MeiboEvacuator στο επόμενο τμήμα του βλεφάρου που θέλετε να εκκενώσετε.
 6. Ο οφθαλμίατρος γνωρίζει ότι πρέπει να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία για τους εναπομείναντες κατώτερους μεϊβομιανούς αδένες των βλεφάρων.

Συνεχίστε με την εκκένωση των άνω μεϊβομιανών αδένων των βλεφάρων:

 1. Ο ασθενής πρέπει να κοιτάζει προς τα κάτω ώστε ο οφθαλμίατρος να μπορεί να ανασηκώσει ελαφρά το άνω βλέφαρο από τον βολβό του ματιού.
 2. Εισάγετε τον Ophthalmogen Meibo-Evacuator κάτω από το βλέφαρο, περίπου στο μέσο της απόστασης μεταξύ εσωτερικού και βλεφαρίδων.
 3. Κουνήστε τον εκκενωτή Ophthalmogen MeiboEvacuator ώστε να εκφραστούν οι μεϊβομιανοί αδένες.
 4. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για τους υπόλοιπους αδένες των άνω βλεφάρων.

Τι γίνεται μετά:

Αμέσως μετά την Ophthalmogen εκκένωση, ο οφθαλμίατρος θα ενσταλάξει στα μάτια σας 1-2 οφθαλμικές σταγόνες πολυβιταμιουχας ενυδάτωσης από τα οφθαλμικά διαλύματα Visionlux Plus, Navitae Plus. Το επόμενο βήμα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα είναι να σας καθαρίσει τα βλέφαρα με Ophthalmogen ή Naviblef και να σας κάνει μασάζ με Ophthalmogen GEL ώστε να ηρεμίσουν τα βλέφαρα και οι βλεφαρίδες σας.

Πριν φύγετε από τον οφθαλμίατρο σας, θα σας συμβουλεύσουμε να συνεχίσετε με το πρωτόκολλο μακροχρόνιας διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένης της εντατικής υγιεινής των βλεφάρων και των βλεφαρίδων για τους επόμενους 6-12 μήνες τουλάχιστον, για να διατηρήσετε τα εκπληκτικά αποτελέσματα που επιτευχθήκαν και την αυξημένη ικανοποίηση από τη διαδικασία της Ophthalmogen εκκένωσης. Το πρωτόκολλο μακροχρόνιας ικανοποίησης και διαχείρισης της βλεφαρίτιδας/ξηροφθαλμίας οφείλει να περιλαμβάνει:

1ος μήνας

 • Εφαρμογή των προηγμένων Ophthalmogen EYE10 κάθε βράδυ πριν τον ύπνο
 • Καθαρισμό βλεφάρων και βλεφαρίδων με το Naviblef Intensive Care πρωί ή βράδυ
 • Μασάζ στα βλέφαρα με το Ophthalmogen GEL χ3 φορές την ημέρα
 • Ψεκασμό βλεφάρων και βλεφαρίδων με Ophthalmogen Spray ειδικά εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ στα μάτια χωρίς να έχετε ερεθισμούς
 • Λίπανση της οφθαλμικής επιφάνειας με τελευταίας γενιάς τεχνητά δάκρυα όπως Visionlux Plus χ4 φορές την ημέρα

2ος μήνας

 • Εφαρμογή του Ophthalmogen EYE10 κάθε βράδυ πριν τον ύπνο
 • Καθαρισμό βλεφάρων και βλεφαρίδων με Ophthalmogen ή Naviblef Daily Care πρωί & βράδυ
 • Μασάζ στα βλέφαρα με το Ophthalmogen GEL χ2 φορές την ημέρα
 • Ψεκασμό βλεφάρων και βλεφαρίδων με Ophthalmogen Spray ειδικά εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ στα μάτια
 • Λίπανση της οφθαλμικής επιφάνειας με Visionlux Plus χ2 φορές την ημέρα

3ος μήνας

 • Εφαρμογή του Ophthalmogen EYE10 χ2 φορές την εβδομάδα
 • Καθαρισμό βλεφάρων και βλεφαρίδων με Ophthalmogen ή Naviblef Daily Care πρωί & βράδυ
 • Μασάζ στα βλέφαρα με το Ophthalmogen GEL χ1 φορά την ημέρα
 • Ψεκασμό βλεφάρων και βλεφαρίδων με Ophthalmogen Spray ειδικά εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ στα μάτια
 • Λίπανση της οφθαλμικής επιφάνειας με τα πρωτοποριακά τεχνητά δάκρυα σε μορφή σπρέι όπως το Flora Vision Spray χ2-3 φορές την ημέρα, ιδίως κατά την διάρκεια χρήσης του Η/Υ, κινητού

 

Το πρωτόκολλο των πρώτων τριών μηνών είναι σημαντικό να ακολουθηθεί με ευλάβεια, όπως θα σας συστήσει ο οφθαλμίατρος σας, για να διαρκέσουν τα εκπληκτικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί. Κάποιοι οφθαλμίατροι για να είναι ασφαλής και σίγουροι θα παρατείνουν το πρωτόκολλο για άλλους 6-9 μήνες γιατί παρατηρείται μεγάλη ικανοποίηση και ολική αναζωογόνηση των ματιών των ασθενών τους.

Συνίσταται να επισκέπτεστε τον οφθαλμίατρο σας μια φορά κάθε έξι μήνες τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο. Μπορείτε να εντάξετε την Ophthalmogen καθημερινή υγιεινή των βλεφάρων στην ζωή σας, εάν επιθυμείτε υγιή, ζωντανά και όμορφα βλέφαρα και βλεφαρίδες, ειδικά με το μασάζ με το GEL, τον ψεκασμό με το SPRAY και την χρήση αυτοθερμαινόμενων κομπρεσών Ophthalmogen EYE10, προϊόντα τα οποία έχουν την δυνατότητα να εξαφανίσουν την κούραση από τα μάτια σας.

GR