Μασάζ στα βλέφαρα

Βλεφαρίτιδα χαρακτηρίζεται ως η φλεγμονή της περιοχής των βλεφάρων/βλεφαρίδων η οποία πολύ συχνά έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ξηροφθαλμίας και θολής όρασης.

  • Βλεφαρίτιδα = «Η Χρόνια φλεγμονή του ορίου του βλεφάρου»Dr. Thygeson 1946
  • Η προσβολή από παράσιτα-ακάρεα Demodex και η βλεφαρίτιδα έχουν αναφερθεί από τις αρχές του 1960, αλλά μπορεί να έχουν παραβλεφθεί από τους κλινικούς γιατρούς.
Η υγεία των ματιών ξεκινάει με την υγιεινή των βλεφάρων και των βλεφαρίδων
Οι Νέοι Κανόνες της Οφθαλμικής Υγείας
Στο 52ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οφθαλμολογίας το 2019 η πρωτοποριακή σειρά ιατροτεχνολογικών προϊόντων Naviblef (Novax Pharma-KITE HELLAS) για τα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες έβαλε για πρώτη φορά τα βλέφαρα στο μικροσκόπιο του οφθαλμιάτρου ως την πρωταρχική αιτία εμφάνισης των παθήσεων της βλεφαρίτιδας και της ξηροφθαλμίας.
Η βλεφαρίτιδα συνήθως επηρεάζει και τα δυο μάτια κατά μήκος των άκρων των βλεφάρων και εμφανίζεται συνήθως όταν οι μικροσκοπικοί μεϊβομιανοί αδένες του λιπώδους ελαίου των δακρύων μας ,που βρίσκονται κοντά στη βάση των βλεφαρίδων φράσσονται.
Στα παράσιτα Demodex και την ελλιπή υγιεινή των βλεφάρων οφείλονται οι μπλοκαρισμένοι μεϊβομιανοί αδένες και η βλεφαρίτιδα
Η απόφραξη των μεϊβομιανών αδένων ή αλλιώς οπίσθια βλεφαρίτιδα, έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση ερεθισμού, αλλεργικών συμπτωμάτων στην οφθαλμική επιφάνεια όπως είναι η δακρύρροια, τα κόκκινα μάτια, η φαγούρα, η αίσθηση ξένου σώματος, η φωτό-ευαισθησία, οι τσίμπλες και η θολή όραση.
86% των περιπτώσεων ξηροφθαλμίας οφείλεται στους μπλοκαρισμένου μεϊβομιανούς αδένες και την ελλιπή υγιεινή των βλεφάρων

87% της ξηροφθαλμίας οφείλεται στους μπλοκαρισμένους δυσλειτουργικούς μεϊβομιανούς αδένες των βλεφάρων, δηλαδή στην βλεφαρίτιδα

Η βλεφαρίτιδα επηρεάζει άτομα όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και φύλου. Είναι πιο συχνή σε άτομα άνω των 50 ετών και σε γυναίκες που χρησιμοποιούν μακιγιάζ, eyelash extension, φακούς επαφής, κρέμες στα βλέφαρα, οι οποίες ταυτόχρονα δεν γνωρίζουν τίποτα για την σωστή υγιεινή των βλεφάρων και των βλεφαρίδων τους. Η παθοφυσιολογία της βλεφαρίτιδας είναι πολυπαραγοντική και μπορεί να προκληθεί από αρκετές ασθένειες και καταστάσεις.

 

ΒΛΕΦΑΡΙΤΙΔΑ: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΥΧΝΕΣ ΝΟΣΟΥΣ ΤΩΝ ΒΛΕΦΑΡΩΝ ΜΕ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΒΛΕΦΑΡΑ, ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ 

Η βλεφαρίτιδα είναι μια χρόνια πάθηση των ματιών με συχνές παροξύνσεις. Η βλεφαρίτιδα, η δυσλειτουργία των μεϊβομιανών αδένων, τα χαλάζια, η μαδάρωση, η τριχίαση (αδύναμες-προβληματικές βλεφαρίδες), η ξηροφθαλμία, το έκζεμα, είναι χρόνια νοσήματα και χρειάζονται σε κάθε περίπτωση την εκπαίδευσή και την συνεργασία του ασθενούς.

Οι επιπτώσεις της υγείας του δέρματος στα μάτια

Η βλεφαρίτιδα είναι μια πολύ συχνή πάθηση των βλεφάρων με επιπτώσεις στις βλεφαρίδες και την οφθαλμική επιφάνεια, η οποία είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί ενώ υπολογίζεται ότι οι διαγνωσμένοι & αδιάγνωστοι πάσχοντες αριθμούν γιγάντιο επιδημιολογικό αριθμό παγκοσμίως:

  • 20% των νέων 10-19 ετών έχουν βλεφαρίτιδα (η βλεφαρίτιδα και η ακμή στο δέρμα του προσώπου συχνά πάνε μαζί)
  • 37%-47% των ασθενών που επισκέπτονται τον οφθαλμίατρο πάσχει από Demodex βλεφαρίτιδα
  • 40% των ασθενών με σμηγματορροϊκή δερματίτιδα πάσχει από ξηροφθαλμία
  • 46% των ασθενών με βλεφαρίτιδα πάσχουν από σμηγματορροϊκή βλεφαρίτιδα
  • 40-50% των ατόμων που επισκέπτονται οφθαλμίατρο-οπτομέτρη έχουν κάποιας μορφής βλεφαρίτιδα
  • 50% των ασθενών με σταφυλοκοκκική βλεφαρίτιδα έχουν ξηροφθαλμία
  • Άνω του 50% των ασθενών που αναζητούν οφθαλμίατρο έχει συμπτώματα βλεφαρίτιδας, Δυσλειτουργίας Μεϊβομιανών Αδένων, Ξηροφθαλμίας ή και των τριών καταστάσεων ταυτόχρονα
  • 65% των ασθενών με βλεφαρίτιδα οφείλεται στο παράσιτο Demodex
  • 84% άνω των 60 ετών πάσχει από το παράσιτο Demodex
  • 100% άνω των 70 ετών πάσχει από το παράσιτο Demodex
Τα κόκκινα μάτια που δακρύζουν είναι σύμπτωμα βλεφαρίτιδας

Τα παράσιτα Demodex και η δεμοδήκοση αποτελούν έναν από τους κύριους λόγους εμφάνισης ξηροφθαλμίας, βλεφαρίτιδας, χαλάζιου, οφθαλμολογικές παθήσεις οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν αλλά και να προληφθούν με την Ophthalmogen υγιεινή των βλεφάρων. 

Τα παράσιτα Demodex προκαλούν βλεφαρίτιδα, ξηροφθαλμία, μαδάρωση, χαλάζιο, βλέφαρο-επιπεφυκίτιδα

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΤΗΝ ΒΛΕΦΑΡΙΤΙΔΑ

Η βλεφαρίτιδα είναι ξεκάθαρα μια άβολη και αντιαισθητική παθολογική κατάσταση που επηρεάζει ταυτόχρονα βλέφαρα-βλεφαρίδες-οφθαλμική επιφάνεια των οφθαλμών ενώ συχνά το πρόβλημα επεκτείνεται και στα φρύδια, το υπόλοιπο δέρμα του προσώπου και συχνά και το τριχωτό της κεφαλής. (μαλλιά) με την μορφή πιτυρίδας. Η χρόνια φύση της βλεφαρίτιδας προξενεί αλλοίωση της ποιότητας των δακρύων με αποτέλεσμα την μειωμένη διαθλαστική ικανότητα και την εμφάνιση δακρύρροιας, κόκκινων ματιών, καύσου και θολής όρασης.

Η ΒΛΕΦΑΡΙΤΙΔΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑ & ΘΟΛΗ ΟΡΑΣΗ

Τα άτομα με βλεφαρίτιδα μερικές φορές ξυπνούν με τα βλέφαρα τους κολλημένα μεταξύ τους. Άλλοι μπορεί να ξυπνήσουν με τσίμπλες και ξεραμένα δάκρυα γύρω από τα μάτια τους και μια αίσθηση άμμου στα μάτια τους.
Τα συμπτώματα της βλεφαρίτιδας συνηθίζουν να είναι χειρότερα το πρωί και περιλαμβάνουν:

– Ερεθισμένα – πρησμένα βλέφαρα
– Λιπαρότητα βλεφάρων
– Προβληματικές – αδύναμες βλεφαρίδες
– Τριχόπτωση βλεφαρίδων
– Τσίμπλες
– Δακρύρροια
– Φαγούρα, καύσος
– Ερεθισμένα μάτια
– Κόκκινα μάτια
– Ξηρά μάτια
– Αίσθημα άμμου/ξένου σώματος
– Κουρασμένα μάτια
– Θολή όραση (δυσκολία στην οδήγηση)

Ο καθηγητής οφθαλμολογίας Ιωάννης Παλλήκαρης παρουσίασε την ανάγκη της υγιεινής των βλεφάρων στο πανελλήνιο συνέδριο του ΟΜΜΑ το 2016

Ο καθηγητής οφθαλμολογίας Ιωάννης Παλλήκαρης παρουσίασε το 2017 στο Πανελλήνιο συνέδριο του ΟΜΜΑ οφθαλμολογικού ινστιτούτου Αθηνών, τα επιδημιολογικά στατιστικά της βλεφαρίτιδας/ξηροφθαλμίας και την σύνδεση τους με τις δερματικές παθήσεις, σε συνδιασμό με την αιτία τους και την ανάγκη για μια νέα θεραπευτική προσέγγιση.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΛΕΦΑΡΙΤΙΔΑΣ/ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑΣ

Η ξηροφθαλμία που προέρχεται από τα βλέφαρα (βλεφαρίτιδα) δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε καμία περίπτωση μόνο με τεχνητά δάκρυα, κολλύρια και οφθαλμικές αλοιφές. Η ένταξη της καθημερινής υγιεινής των βλεφάρων/ βλεφαρίδων με τις σειρές προϊόντων όπως OPHTHALMOGEN και Naviblef κρίνεται άκρως αναγκαία και απαραίτητη για διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών ώστε να μπορέσει να ελεγχθεί η φλεγμονή, ο υπεπληθυσμός Demodex/βακτηρίων και να επανέλθει η οφθαλμική υγεία & η όραση σε φυσιολογική κατάσταση.

Η καθημερινή υγιεινή των βλεφάρων αντιμετωπίζει τα οφθαλμικά συμπτώματα που προξενούνται από τα βλέφαρα

Η σειρά Ophthalmogen Advanced Eyecare για τα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες είναι η λύση στη βλεφαρίτιδα, την ξηροφθαλμία, το χαλάζιο και τις αδύναμες- προβληματικές βλεφαρίδες κατά την οφθαλμολογική κοινότητα.

Ήδη από το 2017 είχε γίνει γνωστή η ουσιαστική παθολογική επίδραση του παράσιτου Demodex στην βλεφαρίτιδα, την ξηροφθαλμία και το χαλάζιο σε ελληνικά και πανευρωπαϊκά συνέδρια οφθαλμολογίας και δερματολογίας, προτείνοντας νέες θεραπευτικές κατευθυντήριες οδηγίες για τους πάσχοντες.
Το Naviblef είναι η διεθνούς φήμης antidemodex θεραπεία της βλεφαρίτιδας με tea tree oil

Η σειρά Naviblef η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε
Πανευρωπαϊκό συνέδριο ESCRS το 2017, έδωσε λύση σε εκατομμύρια
ασθενείς και αγαπήθηκε από εκατομμύρια ασθενείς και οφθαλμιάτρους.

ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΒΛΕΦΑΡΑ ΣΟΥ!

Είναι γεγονός ότι η βλεφαρίτιδα-ξηροφθαλμία τείνει να είναι χειρότερη στην παρουσία ενεργών δερματικών παθήσεων όπως είναι η ροδόχρους ακμή, η ψωρίαση και οι διάφοροι τύποι δερματίτιδας (ατοπική – σμηγματορροϊκή δερματίτιδα). Ιστορικά, ο κανόνας με την βλεφαρίτιδα ήταν ότι το 1/3 προκαλείται από σταφυλόκοκκο το άλλο 1/3 από την σμηγματόρροια και 1/3 από τα παράσιτα Demodex και τον συνδυασμό σταφυλόκοκκου-σμηγματόρροιας- Pityrosporum ovale και σε κάποιες περιπτώσεις μύκητες.
Τα Demodex brevis & folliculorum ζουν στους θύλακες των βλεφαρίδων και στο δέρμα

Τα ακάρεα Demodex προκαλούν χρόνια φλεγμονή στα βλέφαρα, δυσλειτουργία των μεϊβομιανών αδένων, ξηροφθαλμία και μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα και την ικανοποίηση του ασθενή.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ DEMODEX ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ

Τα παράσιτα Demodex αυξάνονται και πληθύνονται στα βλέφαρα και το πρόσωπο όταν είναι απούσα η καθημερινή υγιεινή
Η ελλιπής υγιεινή των βλεφάρων έχει ως επίπτωση την φλεγμονή του δέρματος από βακτήρια και παράσιτα Demodex

Κατά μέσο όρο τα παράσιτα Demodex έχουν διάρκεια ζωής τρείς εβδομάδες και η υγιεινή των βλεφάρων είναι κρίσιμη για την διακοπή του κύκλου ζωής τους. Η τακτική υγιεινή των βλεφάρων με το μασάζ με Ophthalmogen GEL, τον καθαρισμό με το Naviblef και τον ψεκασμό με το Ophthalmogen Spray θα αποτρέψει το ζευγάρωμα των ακάρεων , και ως αποτέλεσμα θα επέλθει έλεγχος της φλεγμονής της περιοχή των βλεφάρων-ματιών.

Η σειρά προϊόντων Ophthalmogen & Naviblef περιέχουν την ιδανική και κλινικά ενδεδειγμένη ποσότητα Tea Tree Oil η οποία χάρης της αντι-,, αντιβακτηριακή, αντιφλεγμονώδη και ηρεμιστική της δράση επαναφέρει όχι μόνο την υγεία του δέρματος των ματιών αλλά έχει θετικό αντίκτυπο στην συνολική υγεία και ομορφιά των ματιών.

Ophthalmogen & Naviblef είναι η λύση στις φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος των βλεφάρων και του προσώπου

Η σειρά προϊόντων Naviblef η οποία αποτελεί σήμερα το Golden Standard καθαρισμού των βλεφάρων, παρουσιάστηκε το 2018 στο νοσοκομείο ΣΥΓΓΡΟΣ κάτω από την διεύθυνση του Καθηγητή Δερματολογίας Δημήτριου Ρηγόπουλου.

Η κατάρτιση του κατάλληλου σχεδίου θεραπείας για την βλεφαρίτιδα μπορεί να είναι δύσκολη, με τις πολλαπλές πιθανές αιτιολογίες να συμβάλλουν σημαντικά στην δυσκολία. Αυτή είναι επίσης μια κατάσταση που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον ασθενή ως συνεργάτη για την επίτευξη της διαχείρισης της νόσου, καθώς το Ophthalmogen GEL για το μασάζ, ο Naviblef καθαριστικός αφρός/μαντηλάκι, το Ophthalmogen Spray για τον ψεκασμό των βλεφαρίδων και οι αυτοθερμαινόμενες μάσκες ματιών Ophthalmogen EYE10 μπορεί να απαιτούν υψηλά επίπεδα μακροπρόθεσμης συμμόρφωσης για τα ευεργετικά θετικά αποτελέσματα τους.

 

Η χρήση των Ophthalmogen EYE10 αυτοθερμαινόμενων κομπρεσών μιας χρήσης μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας για τον έλεγχο της βλεφαρίτιδας. Εάν χρησιμοποιηθεί 1-2 φορές την ημέρα στην οξεία φάση ακολουθούμενη από τον καθαρισμό με αφρό Naviblef και το μασάζ στα βλέφαρα με το Ophthalmogen GEL, μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη της απόφραξης των μεϊβομιανών αδένων και την δραστική και μακροχρόνια εξάλειψη όλων των συμπτωμάτων ξηροφθαλμίας & βλεφαρίτιδας όπως και την εξαφάνιση του χαλάζιου.

Αφρός και μαντηλάκια καθαρισμού των βλεφάρων Naviblef

Το κατευθυντήριο χαρακάκι θεραπευτικής χρήσης του Naviblef το οποίο δόθηκε σε όλη την οφθαλμολογική κοινότητα στο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο του 2019. Στους έντονους ερεθισμούς συστήνεται ο καθαρισμός των βλεφάρων με τον αφρό των βλεφάρων Naviblef Daily Care και το μασάζ με την οφθαλμική αλοιφή βλεφαρίτιδας Ophthalmogen Gel χ3 φορές την ημέρα για τουλάχιστον 1 μήνα

Οι αυτοθερμαινόμενες μασκές ματιών είναι η λύση στα πρησμένα κόκκινα μάτια

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΙΔΑΝΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ OPHTHALMOGEN EYE10 ΣΤΑ ΒΛΕΦΑΡΑ

Ο καθαρισμός των βλεφάρων με τον αφρό Naviblef σε συνδιασμό με το μασάζ με Ophthalmogen GEL και τον ψεκασμό των βλεφαρίδων με το Ophthalmogen SPRAY βοηθά σημαντικά στην μείωση των υπολειμμάτων στα βλέφαρα και στην εξάλειψη της φλεγμονής από τα παράσιτα , & τα βακτήρια σταφυλόκοκκου και πρέπει να γίνεται μετά από τις αυτοθερμαινόμενες μάσκες ματιών OPHTHALMOGEN EYE10.

Το Ophthalmogen eye10 αναβαθμίζει την ποιότητα της όρασης και ζωής

Το Ophthalmogen EYE10 είναι η απάντηση της οφθαλμικής κοινότητας στους αποφραγμένους μεϊβομιανούς αδένες της χρόνιας ξηροφθαλμίας.

ophthalmogen Οφθαλμική αλοιφή βλεφαρίτιδας σε μορφή gel και Spray

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΧΙΣΜΟΕΙΔΗ ΛΥΧΝΙΑ

Την διάγνωση της βλεφαρίτιδας θα την πραγματοποιήσει ο οφθαλμίατρος με την εξέταση στην σχισμοειδή λυχνία. Στην πρόσθια βλεφαρίτιδα θα αποκαλυφθεί ερύθημα και οίδημα στο χείλος του βλεφάρου. Τελαγγειεκτασία μπορεί να υπάρχει στο εξωτερικό τμήμα του βλεφάρου ενώ η απολέπιση (τύπος νιφάδων πιτυρίδας) μπορεί να φανεί στη βάση των βλεφαρίδων σχηματίζοντας το λεγόμενο «κολάρο ή colarettes». Επίσης μπορεί να παρατηρηθεί απώλεια-τριχόπτωση βλεφαρίδων (μαδάρωση), αποχρωματισμός των βλεφαρίδων (πολίωση) και λάθος κατεύθυνση των βλεφαρίδων (τριχίαση).

Ο οφθαλμίατρος κάνει την διάγνωση της βλεφαρίτιδας, ξηροφθαλμίας

Στην οπίσθια βλεφαρίτιδα οι μεϊβομιανοί αδένες διαστέλλονται, αποφράσσονται και μπορεί να καλυφθούν με σμίγμα. Σε όλους τους τύπους βλεφαρίτιδας, το δακρυϊκό φιλμ μπορεί να εμφανίσει σημάδια ταχείας εξάτμισης.

ΤΟ OPHTHALMOGEN GEL ΜΑΣΑΖ ΚΑΙ Ο ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ

Το μασάζ των βλεφάρων με το Ophthalmogen GEL μπορεί να βελτιώσει δραματικά τα συμπτώματα ξηροφθαλμίας, βλεφαρίτιδας και χαλάζιου, βοηθώντας στην αποκατάσταση της σταθερότητας του δακρυϊκού φιλμ, της ποιότητας της όρασης σας ενώ στους χρήστες φακών επαφής θα παρατείνει την άνετη χρήση τους στα μάτια.

Η λύση στην βλεφαρίτιδα, την ξηροφθαλμία, τα ερεθισμένα βλέφαρα, τις προβληματικές βλεφαρίδες και το έκζεμα

Recommended Posts